Actueel


  1. Er is helaas vaak sprake van een lange wachttijd, regelmatig langer dan drie maanden. Soms moet ik zelfs een stop op nieuwe aanmeldingen hanteren.


  1. Vanwege een wachttijd langer dan een half jaar kan ik momenteel (25 juni 2019) geen nieuwe aanmeldingen aannemen.
  1. In de geestelijke Gezondheidszorg worden relatief lichte klachten in de huisartspraktijk behandeld. Indien dit niet volstaat, wordt doorverwezen naar de Generalistische Basis-GGZ (BGGZ), waar men met verschillende gradaties van problematiek terecht kan. Indien de stoornis complexer is, komt de Specialistische GGZ (SGGZ) in beeld. Mijn praktijk biedt alleen deze Specialistische GGZ. Hiervoor is een specifieke verwijzing van de huisarts nodig. Zie verder: Kosten >>.


  1. Eén of twee keer per jaar start de groep 'luisteren naar je lichaam', een lichaamsgerichte oefengroep gebaseerd op de uitgangspunten van de Pessotherapie. Dit is een individuele behandeling in een groep (elf bijeenkomsten), gericht op het beter in contact leren komen met je gevoelens. Deelname is onderdeel en verdieping van een individuele psychotherapie.

  2. Voor meer informatie en aanmelding

        kunt u me mailen >> of bellen.

        Meer: 'Pessopsychotherapie' >>.

Praktijk voor Psychotherapie

AchtergrondAchtergrond.htmlAchtergrond.htmlshapeimage_1_link_0

Actueel

TherapieTherapie.htmlTherapie.htmlshapeimage_2_link_0
ContactContact.htmlContact.htmlshapeimage_3_link_0
LinksLinks.htmlLinks.htmlshapeimage_4_link_0
Homehome.htmlhome.htmlshapeimage_5_link_0
Gang van zakenaanmelding.htmlaanmelding.htmlshapeimage_6_link_0
 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zg. treeknormen). In onze regio kan dit wel betekenen dat u veel verder moet reizen voor uw therapie. Ook indien u van mij hoort dat ik u niet in behandeling kan nemen omdat het plafond van wat ik bij uw verzekeraar in een jaar mag declareren al is bereikt, kunt u contact opnemen met uw verzekeraar. Ik hanteer geen verschillende wachttijden voor verschillende diagnoses. Er is bij mij geen wachttijd tussen de intakegesprekken en de daadwerkelijke start van de behandeling.