Praktijk voor Psychotherapie

AchtergrondAchtergrond.htmlAchtergrond.htmlshapeimage_1_link_0
ActueelActueel.htmlActueel.htmlshapeimage_2_link_0

Therapie

ContactContact.htmlContact.htmlshapeimage_3_link_0
LinksLinks.htmlLinks.htmlshapeimage_4_link_0
Homehome.htmlhome.htmlshapeimage_5_link_0
Gang van zakenaanmelding.htmlaanmelding.htmlshapeimage_6_link_0

Persoonsgerichte psychotherapie


Dit is de basis van mijn opleiding tot en werken als psychotherapeut. De grondlegger van deze methode was Carl Rogers. Persoonsgerichte experiëntiele psychotherapie betrekt de hele persoon van de cliënt in de behandeling, dus richt zich niet alleen naar de klachten. Deze therapievorm is gebaseerd op de wetenschap, dat mensen ten diepste alles in zich hebben om hun weg door het leven te kunnen vinden en volgen. Maar ergens onderweg in dat leven zijn sommigen, door allerlei ervaringen en gebeurtenissen, van die eigen wijsheid afgesneden geraakt.


In de therapie zoek je de weg terug: waar is dat gebeurd en hoe kun je het contact met jezelf en het vertrouwen in jezelf weer herstellen. Beter leren luisteren naar je eigen gevoelens, je binnenwereld, is daarin een belangrijke factor. (Vandaar het woord ‘experiëntieel’ in de naam: op de innerlijke beleving gericht) Terwijl onderzoek elke keer weer bewijst dat de relatie tussen therapeut en cliënt een belangrijke factor voor herstel is (alsmede uiteraard de deskundigheid van de therapeut), is de cliënt de enige deskundige over zijn of haar eigen innerlijk en richting.Zie voor meer informatie over persoonsgerichte psychotherapie www.vpep.nl >>.

Persoonsgerichte psychotherapie

EMDREMDR.htmlEMDR.htmlshapeimage_7_link_0
Pessopsycho- therapiePessopsychotherapie.htmlPessopsychotherapie.htmlPessopsychotherapie.htmlshapeimage_8_link_0shapeimage_8_link_1
Hoe werk ikTherapie.htmlTherapie.htmlshapeimage_9_link_0