Therapie

Praktijkruimte

Wanneer mensen eenmaal besloten hebben om iets aan hun problemen te gaan doen, leren ze hun remmende patronen kennen en die door onderzoek ervan los te laten. Daarmee wordt het vermogen om voldoening en ontspanning te vinden hersteld.

In mijn werk ga ik altijd op zoek naar de bron van de moeilijkheden én de bron van de mogelijkheden. Dat betekent dat ik in mijn benadering vaak niet rechtstreeks op een klacht inga, maar met de cliënt op zoek ga naar de betekenis er van. De klacht zal doorgaans verdwijnen wanneer zijn functie duidelijk is geworden en vervangen wordt door een betere strategie. Het begeleiden van mensen in dit proces doe ik vanuit verschillende wetenschappelijk gefundeerde behandelvormen, die qua opvatting en uitgangspunt dicht bij elkaar liggen en elkaar aanvullen.

– Persoonsgerichte experiëntiele psychotherapie, een vorm van individuele gesprekstherapie. Meer: >>

– Soms is meer nodig dan praten alleen en kan verdieping plaatsvinden middels individuele psychotherapie in een groep, waarbij het lichaam explicieter betrokken wordt. Hier wordt onder meer gebruik gemaakt van technieken uit de Pessopsychotherapie. Er is een psychotherapiegroep en een oefengroep, gericht op het beter leren luisteren naar je lichaam en gevoelens. Meer: >>

EMDR: meer: >>

Praktijkruimte